Jared Leto ile Requiem For A Dream filimiyle ilgili röportajRequiem For A Dream kariyeriniz açısından geliştirici miydi?
Leto: Evet, hem de çok. Şimdiye dek yaptığım en zor şeydi. Yaklaşık 15 kilo verdim ve 24 saat boyunca konuştuğum bir aksan öğrendim. Bu eve gidipte kurtulacağınız rollerden değildi. Devamlı rolü yaşıyordum. Oynadığım karakter gibi büyük bir açlık içindeydim. Perişan bir haldeydim. Acı verici bir dönemdi ama ödülünü aldım. Hiç kendinizi uzun süre aç bıraktığınız oldu mu bilmiyorum ama sonlara doğru birkaç kere halisünasyonlar görmeye başladım.
Rolünüz için uyuşturucu bağımlıları ile tanıştınız mı?
Leto: Evet, New York sokaklarında bir süre geçirdim. Çılgınca bir deneyimdi.
Rol için uyuşturucu kullandınız mı?
Leto: Hayır, bir bağımlıyı canlandırmak için bağımlı olmadım. Bence uyuşturucular problemin sadece bir belirtisi. Bana göre olay insanlıkla ilgili. Bazen kendimiz olmaktan çıkmak isteriz. Bu yüzden zaman zaman sarhoş olmak isteriz. Televizyon seyrederiz, sinemaya gideriz. Bu bir antitez.
Bana göre bu film, bize gösterilen basmakalıp filmlere bir tepki. O filmler kötü veya hiçbir zaman onlarda oynamam demiyorum ama Requiem For a Dream gibi filmlerin yapılması çok önemli. Karşınıza dikilip yüzünüze tüküren bir filmin parçası olduğum için mutluyum.
Sinemafanatik.com dan alıntı